Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

03.09.2019

ФИНАНСИЈСКА ИНЈЕКЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Уручено 126 уговора за субвенције у пољопривреди

На општинском конкурсу за пољопривреду субвенције за изградњу пластеника, ограде, набавку пчеларске опреме, прикључне механизације и куповину квалитетних грла стоке добило је 124 пољопривредна газдинства и 2 земљорадничке задруге у вредности 25 милиона динара.

Општински буџет за пољопривреду спада у један од највећих у АП Војводини и износи 34 милиона динара. Одговорним и напорним радом локалног руководства дошло се у ситуацију да се пољопривредни буџет сваке године коренито повећава, као и буџети за студентске стипендије, спортске колективе, удружења и остале.

Колико је ова помоћ велика показује поређење са општином Врбас која је слична по броју становника и регистрованих пољопривредних газдинстава, а намењена средства износе само 2 милиона динара.

Једна од најпопуларнијих мера за пољопривреднике представља субвенција за куповину механизације где су издвојена значајно већа средства. Иначе, ова мера до пре 2 године није ни била предвиђена буџетом.

Такође, леп пример који показује успешност субвеција јесте утростручен број пчелињих кошница за последње три године.

Приликом уручивања уговора, председник општине Инђија Владимир Гак истакао је да се општински буџет побољшао и да пољопривредници могу очекивати све више улагања у ову област.

Оно што радује јесте све већи број жена на територији наше општине које се одлучују за бављење пољопривредом.

Фотографије са доделе уговора можете погледати ОВДЕ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija