Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

28.08.2019

Две медаље за Гаћешу на Великој награди Новог Сада

Стрелац инђијске Младости Гаћеша Димитрије освојио је 2 бронзане медаље на великом међународном турниру који је одржан у Новом Саду од 22. до 25. августа.

Гаћеша је наступио у две стрељачке дисциплине малокалибарском пушком: тростав 3 х 40 метака и 60 метака лежећи став. Иако резултат у троставу од 1147 кругова није најбољи Гаћешин резултат, он је Димитрију ипак донео 2. место у конкуренцији јуниора иза колеге из репрезентације Ивановић Марка а испред Швеђанина Гридена. Радује чињеница да је Гаћеша остварио добре резултате у клечећем и стојећем ставу који су технички захтевнији а проблеми су се наставили у лежећем ставу који никако не иде Гаћеши ове сезоне. 

Прилика за исправку грешака био је наступ у дисциплини 60 метака лежећи па је уз одређене корекције Гаћеша направио свој најбољи резултат сезоне од 611,5 кругова и наговестио да се до одласка у Болоњу, са овако добрим лежећим, и резултат у троставу може знатно поправити.

Турнир је окупио преко 400 стрелаца из 14 земаља у разним дисциплинама пушком и пиштољем у категоријама јуниора и сениора. Прве звезде турнира били су сјајни репрезентативци Русије, који су уместо на Светском Купу у Рију, наступили на новосадском турниру.

За Гаћешу и остале јуниорске репрезентативце Србије ово је била последња такмичарска провера форме пред првенство Европе које се од 12. до 16. септембра одржава у Болоњи у Италији.

На турниру у Новом Саду наступило је још два такмичара Младости: Бојић Страхиња и Михајловић Вељко, који су најавили да ће, уз интензиван тренинг, следеће сезоне наставити да подижу ниво својих резултата.

Стрелци Младости, осим Гаћеше, одлазе на дуго очекивану такмичарску, али не и тренажну  паузу, која ће потрајати до 6. октобра, када је на програму прво такмичење сезоне 2019/2020. године.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija