Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

02.07.2019

Улагањем у инфраструктуру до нових радних места и повећања животног стандарда

Скоро 100 милиона динара заједничких средстава Општине Инђија и покрајинских секретаријата уложено је у претходне три године у североисточну индустријску зону у Инђији што је условило потписивање уговора о 10 нових инвестиција. Након пуштања у пуни производни циклус фабричких постројења, на овој локацији биће отворено хиљаду нових радних места.

Имајући у виду да је тренутна незапосленост према званичној евиденцији Националне службе за запошљавање око 4.2 процената или 1713 лица, евидентно је да ће у Инђији бити посла за сваког ко жели да ради и да ће се стопа незапослености спустити на око 2 процената, што представља велики успех и за далеко развијеније државе Европе.

Ниска стопа незапослести и повећање конкуренције на тржишту рада несумњиво ће довести до повећања личног дохотка и животног стандарда грађана, што је крајњи циљ локалне самоуправе у Инђији.

Неопходно је подсетити се да је до пре 3 године североисточна индустријска зона површине 97 хектара у општинском власништву била само обична њива коју је тадашње руководство издавало у ренту, без икакве комуналне инфраструктуре и могућости да инвеститор одмах започне изградњу фабрике.

Због тога је одмах након политичких промена 2016. године ново руководство започело припрему пројектно-техничке документације и уз несебичну финансијску помоћ Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и др Вука Радојевића довело ову локацију до статуса најатрактивније индустријске зоне у југоисточној Европи.

Данас, свака парцела на наведеном месту је опремљена струјом, водом, канализацијом, гасом, телекомуникацијом, дакле свим прикључцима неопходним за започињање производње.

Приликом обиласка радова на изградњи канализационе мреже, председник општине Инђија Владимир Гак и ресорни покрајински секретар др Вук Радојевић послали су поруку доброг примера праксе како се заједничким средствима, напорним радом и визијом развијања локалне самоуправе могу реализовати крупни инфраструктурни радови и решавати вишедеценијски заостали проблеми. 


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija