Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

28.06.2019

РЕШЕНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ: Заједничком инвестицијом пуштен нови бунар

Заједничком инвестицијом Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Општине Инђија изграђен је нови бунар Б24 чиме је водоводни систем добио додатних 20 литара у секунди.

Ресорни покрајински секретар др Вук Радојевић је напоменуо да су многи бунари на територији општине Инђија стари 30 и више година, да су у значајној мери изгубили издашност, јер су у дугој експлоатацији и зато је неопходно да се у континуитету инвестира у нове бунаре и њихово опремање.

„С обзиром на то да је питање водоснабдевања једно од горућих и да спада у приоритете за решавање, руководство Општине Инђија, у интересу њених грађана, предузело је све неопходне активности на припреми адекватне пројектно-техничке документације. На основу тога смо заједнички финансирали неколико капиталних инвестиција у водоснабдевању на територији општине Инђија“, изјавио је након пуштања у рад новог бунара др Вук Радојевић.

Он је напоменуо да су многи бунари на територији општине Инђија стари 30 и више година, да су у значајној мери изгубили издашност, јер су у дугој експлоатацији и зато је неопходно да се у континуитету инвестира у нове бунаре и њихово опремање.

Осим старости бунара, велики свакодневни проблем грађана општине Инђија био је недостатак воде и неквалитетно решено водоснабдевање. До 2016. Инђија је у континуитету имала проблем са водоснабдевањем у виду неисправности и рестрикција, нарочито лети када је најпотребнија. Од јуна 2016. године није више било рестрикције

„Питање водоснабдевања у општини Инђија је апсолутно решено. Ово је пети бунар који је урађен за маље од три године и на тај начин смо добили оно што је најважније- довољну количину воде за нашу фабрику воде, тачније преко 150 литара у секунди како би могли у неком наредном периоду фабрику воде да ставимо у функцију“, истакао је председник општине Инђија Владимир Гак који се захвалио покрајинском секретару на великој помоћи.

„Многе пројекте смо заједнички завршили и многе сам сигуран и у будућности радити. То је најбољи показатељ колика је важна сарадња између локалног, покрајинског и републичког нивоа власти“.

Инђија је увек спремна да на конкурсе изађе са спремним пројектима, што је важно јер се често дешава да је пројектна документација и све оно што је неопходно у административном смислу урадити најтежи проблем.

Вредност ове инвестиције је око 24 милиона динара, а од тога је Покрајински секретаријат за пољопривреду издвојио око 19 милиона динара, а Општина Инђија око пет милиона динара.

Фотографије са пуштања новог бунара у рад можете погледати ОВДЕ. ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija