Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.06.2019

КУЛТУРНА ЕВРОПА У ИНЂИЈИ: Почиње Шекспир фестивал

У четвртак, 27. јуна, званично почиње 6. Шекспир фестивал који је ове године добитник признања за изузетне уметничке фестивале у Европи-EFFE Label 2019/2020. Програм отвара хрватско Градско драмско казалиште GAVELLA са представом Ричард III које ће се одиграти у Српском народном позоришту у Новом саду са почетком у 19.30 часова.

Затим се трупе селе у предивно здање Виле Станковић у Чортановцима. У петак је премијера перформанса „Мој Шекспир“ који окупља нека од најзначајнијих глумачких имена као што су Милена Зупанчић, Светлана Бојковић, Воја Брајовић, Светозар Цветковић, Зијах Соколовић, Миодраг Кривокапић, Озрен Грабарић, Игор Ђорђевић, Јелена Ђулвезан и други. Термин је заказан за 20 часова.

У суботу, 29. јуна, у исто време приказује се француска „Бура“ чувене Ирине Брук, док је у недељу „Богојављенска ноћ“ са добитником чувене британске награде Оливије глумцем и музичарем Џорџ Мегвајером.

Због велике заинтересованости, у понедељак ће се репризирати представа „Мој Шекспир“ чији је концепт написао Никита Миливојевић, оснивач фестивала.

Добијањем признања EFFE Label , Шекспир фестивал улази у избор и за награду Европске асоцијације фестивала за изабрана остварења и достигнућа у оквиру фестивалске заједнице 2019/2020 године, која ће бити додељена на следећем самиту асоцијације  у септембру 2019. године, у Центру лепих уметности у Бриселу.

Добитници EFFE Label имају непосредну корист од тога што њихов рад и вредности које заступају препознаје фестивалска заједница, али и повећану видљивост, нове могућности за умрежавање, како у директним контактима тако и путем интернета, као и шире учешће у фестивалској заједници.

Досадашњи добитници EFFE Label у Србији су наши најзначајнији фестивали – Битеф, Фестивал европског филма Палић, Београдски Јазз фестивал и др.  
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija