Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.06.2019

Пуштање у рад новог бунара у Инђији

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ започело је са процесом пробног пуштања у рад нове батерија бунара Б24 на инђијском изворишту пијаће воде. После тестирања следи технички пријем и укључивање у водоводни систем Инђије.

„Овим ће водоводни систем добити додатних 20 литара у секунди“, рекао је Драгољуб Трифуновић, директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“, и додао да је пројекат „веома важан за апсолутну стабилност водоснабдевања грађана и привреде али и због подизања потенцијала за пуштање фабрике воде у рад“.  

Изградњом нових бунара смањује се могућност да се и у најсушнијем периоду врши рестрикција која је била константно актуелна у периоду од 2010. до 2015. године. И не само рестрикције, у том периоду је често била потпуно загађена и неупотребљива, што је показивало какав однос су претходници имали према грађанима општине Инђија.

Иначе, Општина Инђија је недавно на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство добила 70% средства за изградњу још једног бунара којим ће се добити неопходна количина воде за пуштање у погон фабрике воде. Завршетак радова на новом бунару очекује се до краја текуће године.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija