Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

07.06.2019 | ВИДЕО

Почетком следеће године завршетак брзе пруге на деоници Београд-Нови Сад

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, обишла је са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином, председником Покрајинске владе Игором Мировићем, в. д. генералног директора „Инфраструктура железнице Србије“ Мирољубом Јевтићем, замеником директора компаније руских железница „РЖД“ Мансурбек Султановом и председником општине Инђија Владимиром Гаком радове на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта на деоници руског извођача „РЖД Интернешнл“.


Присутни су имали прилике да се упознају са напредном руском технологијом за полагање горњег строја колосека на деоници Инђија-Бешка, и том приликом су веома позитивно оценили рад компаније. 

Министарка је истакла да је ово први пут да Србија гради брзу пругу.  

„И први пут да можемо да видимо да су већ километри те пруге постављени. Са партнерима из Републике Кине радимо овај пројекат, а најзахтевнију и најтежу деоницу са једном од најбољих светских компанија, компанијом РЖД Интернешнал из Руске Федерације. Важно је да имамо пруге, путеве, да имамо најбоље светске компаније код нас и да све радимо у року. Важно нам је и да почетком наредне године имамо завршшену деоницу између Београда и Новог Сада“.  

На деоници Стара Пазова-Нови Сад брзе пруге Београд-Будимпешта „РЖД Интернешнл“ спроводи изградњу и модернизацију двоколосечне електрификоване пруге за брзину од 200 км на сат. Сви елементи нове железничке инфраструктуре се граде у складу са захтевима и  прописима за брзу пругу.  

На деоници од Старе Пазове до Инђије већ је положено више од 10 км колосека и у најскорије време биће положено још 20 км. За те радове у Србији се користе два комплекса за полагање УК-25/18, који су специјално испоручени из Русије. То је јединствена технологија за Србију, која омогућава оптимизацију рокова за извођење радова и гарантује висок квалитет трупа пруге. 

Фотографије обиласка радова можете погледати ОВДЕ.
Видео снимак обиласка радова можете погледати ОВДЕ.
ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija