Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

07.06.2019

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ У ИНЂИЈИ: Конкретним пројектима за унапређење социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је данас општину Инђија и са представницима општине разговарао о начинима за побољшање социјалне заштите угроженим категоријама становништва. Министар је упознао председника општине Инђија Владимира Гака и сараднике о пројектима које Министарство тренутно спроводи као и о актуелним конкурсима на које удружења могу конкурисати.

„Политика председника Александра Вучића, још када је био премијер, јесте да брига према најрањивијим групама буде видљивија и ми ћемо се трудити да она из године у годину буде све већа“, изјавио је министар Ђорђевић.

Он је напоменуо да су деца најосетљивија категорија друштва и да се према њима морамо опходити са посебном пажњом.

„Покушавамо да конкретним делима радимо за све њих и наставићемо тако и у будуће. Трудићемо се да буџет буде што већи, да будемо транспарентни у раду и да помоћ која долази од државе буде адеквантнија а да све оно што је било у прошлости, а то је да они буду на неки начин заборављени и препуштени сами себи, буде једна ружна прошлост“.

Ђорђевић је позвао локална удружења да конкуришу на пројекте министарства.

Општина Инђија тренутно има 250 корисника социјалне помоћи и за њих се сваке године издвајају значајна средства, у складу са могућностима локалног буџета. Зато је помоћ Министарства веома важна, као и посета највиших државних функционера како би се на лицу места уверили у стварно стање.

„Посета министра Ђорђевића сама по себи много значи, како самим удружењима тако и онима којима је помоћ најпотребнија, јер морају знати да нису сами, да знају да постоји неко ко брине о њима а то је Република Србија, односно Министарство на чијем је челу министар Ђорђевић, и локална самоуправа у границама својих овлашћења“, навео је председник општине Инђија Владимир Гак.

Председник је додао да се Општина труди да системски задовољи све потребе угрожених, а као пример навео је пројекат „Лични пратилац“ који од ове године локална самоуправа сама комплетно финансира.

Гак се захвалио министру на посети истакавши да се његовим преузмањем ресора види значајно унапређење рада Министарства.

Састанку је присуствовала и директорка Центра за социјални рад „Дунав“ Жељка Годић Аврамовић која је известила министра о актулним проблемима са којима се суочавају али и активностима које се спроводе у циљу побољшања услова за најугроженије категорије становништва.

Иначе, министар је приликом посете удружењу „Мој свет“ и децу кориснике услуге „Лични пратилац“ поклонио „ходалицу“ намењену особама са проблемом ходања.

Фотографије посете министра Ђорђевића можете погледати ОВДЕ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija