Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.06.2019

Од Покрајине 20 милиона динара за нове бунаре

Општина Инђија добила је на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство непуних 20 милиона динара, односно 69% вредности пројеката, за реализацију пројекта изградње сабирног цевовода, батерија бунара Б-23, Б-24 и Б-25 и полагање напојног вода за све три батерије, као и за бушење и опремање бунара Б-25д и Б-25п на инђијском изворишту.

Укупна вредност пројекта са бушењем, опремањем и извођењем неопходних хидромашинских и електро радова износи 28,3 милиона динара. Новим бунарима добиће се нови капацитети пијаће воде неопходних за стабилност водоснабдевања грађанства и привреде. Ово је нарочито важно имајући у виду да Инђију у наредном периоду очекује изградња нових производних постројења и долазак нових инвеститора.

Такође, повећање експлоатационих капацитета воде је предуслов за рад фабрике воде која је у претходним годинама неколико пута свечано отварана уз присуство тадашњих представника републичких и локаллних власти, али никад није профункционисала.

На потписивању уговора о додели средстава које је одржано у Бечеју присуствовали су заменик председника општине Инђија Драгана Радиновић и директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Драгољуб Трифуновић, а уговоре су доделили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем.

Фотографије са потписивања можете погледати ОВДЕ.   

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija