Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

19.05.2019

Састанак делегације Општине Инђија и Привредне коморе Тјанђина(Кина)

У оквиру посете делегације општине Инђија Кини одржан је састанак са Привредном комором града Тјанђин која у својој организацији окупља неколико хиљада привредника. Председник Коморе Хенри Ју представио је главне извозне потенцијале и заинтересованост за проширење на европско тржиште. Такође, напоменуо је да у оквиру пројекта „Појас и пут“ Србија представља значајну дестинацију за долазак кинеских инвестиција у Европу.

Захваливши се на пријатељском дочеку, председник општине Инђија Владимир Гак представио је Инђију као најбољу локацију за инвестирање као и погодности које се нуде заинтересованим привредницима. Као прилог томе, Гак је истакао да је у последње две године у Инђију стигло десет нових инвеститора чиме се ретко ко може похвалити у региону.

Током разговора предложени су конкретни кораци ка успостављању сарадње између инђијских и привредника из Тјанђина. У наредном периоду очекује се долазак велике кинеске привредне делегације која ће имати могућност да се упозна са свим предностима улагања у Инђију, али и Србију.

Колико је сарадња између Србије и Кине важна показује податак да је робна размена у претходној години порасла за 227% у односу на 2017. годину, а за ову годину се предвиђа наставак ове тенденције.

Инђији је зато ово прилика да привуче кинеске гиганте и тако значајно подигне степен економске развијености.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija