Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.05.2019

Инђија - ново одредиште кинеских инвестиција у Србији

Иако је Инђија последњих недеља често спомињана у готово свим националним медијима као топ дестинација за долазак немачког аутомобилског гиганта "Volkswagen", локално руководство наставља неуморно да тражи нове партнере и потенцијалне инвеститоре и то у једној од најјачих светских економија - Кини.

Председник општине Инђија Владимир Гак предводи делегацију која је у току ове недеље у посети неколико градова, где ће имати низ билатералних и мултилатералних састанака са политичким и економским представницима градова Тјанђин, Шиђачуанг и Ченгде.

Првог дана посете инђијска делегација обишла је компанију "Badachu Technology group", а имала је и састанак са неколико привредника окупљених око Привредне коморе града Тјанђин.

Главне теме разговора биле су повезивање српских и кинеских компанија из области грађевинарства и могућности да се део производње пресели у Инђију.

У наредним данима интезивираће се разговори о начинима представљања и упознавања кинеских компанија са српским тржиштем и обрнуто.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija