Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.02.2019

Инђија на обележавању Дана државности у српској амбасади у Загребу

Одлична сарадња са српском амбасадом у Загребу условила је да и ове године делегација Општине Инђија присуствује свечаности обележавања Дана државности Републике Србије и Дана Војске Србије у Загребу.

На позив српске амбасадорке Њене Екселенције госпође Мире Николић свечаности је присуствовало преко 250 званица из Владе Републике Хрватске, дипломатског кора, војних аташеа, привредни субјекти, градоначелник Загреба, представници српских политичких странака и невладиних организација у Хрватској, свештенство Српске православне и Римокатоличке цркве.

Инђијску делегацију предводио је председник општине Владимир Гак који је имао низ билатералних састанака са дипломатским, политичким и привредним субјектима.

Посета је искоришћена и за размењивање искустава са општинама где се на челу налазе припадници српског народа. Осим разговора о међусобној сарадњи, делегација Општине Инђија је, у сарадњи са српском амбасадом, својим доласком усрећила 25 малишана основношколског узраста поделивши им таблет рачунаре.

Такође, организован је и сусрет са игуманом Себастијаном у једном од најстаријих српских светиња-манастиру Крки. Да подсетимо, прошле године Општина Инђија је у сарадњи са српском амбасадом у Загребу уручила вредну донацију за полазнике Богословије у манастиру Крка.

Слике са посете делегације Општине Инђија Хрватској можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija