Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

07.02.2019

Изложба „Имагинарни светови у простору слике“ Зоране Ђаковић

У петак, 8. фебруара 2019. године, у 19.00 часова у изложбеном простору Галерије Куће Војновића биће отворена изложба „Имагинарни светови у простору слике“ ауторке Зоране Ђаковић.

Назив изложбе „Имагинарни светови у простору слике“ носи главни циљ и мотив Зораниног истраживачког рада. Њен уметнички рад је усмерен на имагинарне светове које поставља у простор сликарског платна. Слике представљају лична имагинарна путовања, фантастичне и измишљене представе. Оно што је највише интересује јесу мали бескрајни универзуми и светови у којима се налазе биљке и животиње, микроорганизми и њихове интересантне грађе и апстрактне структуре. У које укључује и помоћна средства која је додатно мотивишу, употребљавање органских и неорганских форми и мотива које посматра под микроскопом.

Сликарство које ће нам Зорана представити, указује на нове и другачије слике природног окружења, виђене и доживљене на њен начин тако што елементе из нашег универзума преноси у сликарски универзум и измењује им физичке особине, попут величине, боје и текстуре.

Зорана Ђаковић рођена је у општини Приједор, 1994. године. Академију умјетности (Универзитет у Бањој Луци), на студијском програму Ликовне умјетности, смер сликарство, на класи професора мр Данка Бркића завршила је 2017. године.

Два пута је добитница награде из области цртања и сликања на Академији уметности.

Тренутно похађа мастер студије сликарства на департману Ликовних уметности на класи професорице Марине Војводић. Члан је удружења ликовних уметника у Приједору. Учествовала је на пар групних изложби, колонија и радионица у земљи и региону.

Изложба ће за посетиоце бити отворена до 22. фебруара 2019. године, радним данима од 10.00 до 19.00 часова.

Улаз на изложбу је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija