Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.11.2018

Нови аутомобил за обуку ђака Техничке школе „Михајло Пупин“

Ђаци Техничке школе „Михајло Пупин“ од сада ће се за вожњу обучавати на новом возилу марке „шкода фабиа“ које је локална самоуправа купила за потребе школе. За његову куповину Општина је издвојила милион и двеста хиљада динара чиме је обновљен возни парк стар преко 20 година.

Директорки школе Драгани Младеновић кључеве је уручио председник општине Инђија Владимир Гак који је том приликом рекао да се услови за образовање и обуку инђијских ђака свакодневно побољшавају јер је веома важно да из техничке школе излазе кадрови обучени за потребе привреде.

„Циљ је да младима који излазе из техничке школе створимо услове да одмах по изласку из школе заснују радни однос и остану у Инђији. Са привлачењем нових инвестиција створићемо услове да се цена радне снаге значајно повећа и тако задржимо људе да не иду из Инђије“.

Гак је напоменуо да девет нових инвестиција у последње 2 године представљају шансу младима да након средњошколског образовања одмах пронађу посао и тиме стекну самосталност и могућност за планирање будућности.

Увођење дуалног образовања, које је иначе постојало пре неколико деценија, значајно ће подићи квалитет радне снаге у Инђији и самим тим цену радног сата, што ће несумњиво довести до повећања животног стандарда.

Директорка школе Драгана Младеновић изјавила је да се нада да ће се у наредним годинама возни парк у целости модернизовати јер су досадашња возила стара преко 20 година.

„Ново возило које нам је Општина купила је веома значајно за нас јер ми имамо четири генерације које обучавамо, и то техничаре друмског саобраћаја и возаче моторних возила. Ђаци након дипломирања добијају дозволу за Б и Ц категорију и за квалитетну обуку потребна су новија и сигурнија возила“.

Иначе, ова школа конкурисала је у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину за средства за реконструкцију школске сале која се налази у лошем стању, чиме би се њена функционалност и опремљеност подигла на највиши ниво.

Слике можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija