Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

27.08.2018

Три милиона динара за регресирање трошкова за репродуктивни материјал

У просторијама Агенције за рурални развој општине Инђија у току је потписивање 39 уговора са пољопривредницима који су у првом кругу добили средства на општинском конкурсу за регресирање трошкова за репродуктивни материјал. Укупна вредност потписаних уговора је 750 хиљада динара а повраћај средстава се врши у укупном износу од 100 посто.

Први пресек доделе уговора односио се на период од 15. новембра 2017. године до 30. маја 2018. године. Други пресек радиће се за период од 1. јуна до 31. октобра и за та средства моћи ће да се подносе захтеви од 15. септембра до 15. новембра.

До краја године, инђијски пољопривредници имаће прилику да поднесу захтеве за остваривање права на средства за куповину физичких средстава за пољопривредна газдинства за биљну и сточарску производњу као и куповину квалитетних грла, а биће омогућене и мере осигурање усева и плодова с повраћајем средстава до 60 посто.

Циљ конкурса је побољшање и поправљање расног састава говеда на територији општине Инђија у циљу повећања производње и квалитета млека и меса, повећање сточног фонда, подизање стандарда живота у руралној средини и пољопривредних произвођача кроз повећање и стабилност дохотка пољопривредних газдинстава.

До краја године биће реализована и мера осигурања усева и плодова са повраћајем средстава у износу од 60 одсто.

Да подсетимо, овогодишњи буџет за пољопривреду износи 28 милиона динара, што је скоро три пута више у односу на 2016 годину. Овим се Инђија сврстала у ред општина са највећим буџетом намењен пољопривредном развоју.   
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija