Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.07.2018

ПОДСТРЕК ЗА НАЈБОЉЕ: Вуковцима, истакнутим спортистима и ученицима уручени лаптоп рачунари

Брига о младима је један од најважнијих приоритета локалне самоуправе и управо је јучерашња подела лаптоп рачунара вуковцима, истакнутим спортистима и ученицима један од начина на који општинско руководство показује колико су најбољи момци и девојке важни за Инђију.

Подељено је 101 лаптоп рачунара, и то 89 за вуковце а 12 за истакнуте ученике и спортисте.

Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је у изјави за медије да је Општина поносна што има толики број вуковаца, истакнутих ученика и спортиста јер представљају будућност нашег друштва.

„Овим данас показујемо да се њихов рад заиста цени, да се знање заиста исплати и да бити добар ученик, вуковац, касније добар студент, значи да су они најбољи део нашег друштва“, рекао је Гак и додао да једино вредним радом свако од њих може помоћи себи, својој породици и на крају држави у којој се школују, живе и раде.

Он је упознао присутне са свим мерама које локална администрација предузима за младе, као што су стипендије које се последње две године константно повећавају, повластице за превоз, градски базен, побољшање услова за школовање, регресирање трошкова домског смешаја за ученке и студенте али и подстицаје за наталитет-једнократне новчане помоћи за прворођено и трећерођено дете, финансирање вантелесне оплодње и остало. Такође је истакао да је у току реализација идеје за изградњу кадровских станова за младе стручњаке.

„Моја жеља је да све младе људе задржимо у Инђији јер је то онда једини гарант да ће Општина Инђија бити сигурно најбоља у Србији“, навео је Гак.

Осим о подстицајним мерама за школовање младих, локална самоуправа активно ради на стварању повољног привредног амбијента у коме ће сви они имати прилику да се запосле и допринесу бољитку локалне заједнице.

Да подсетимо, прошле недеље уручене су стипендије за најбоље инђијске студенте које су ове године подигнуте на 12 хиљада динара а следеће године износиће 14 хиљада динара, што је скоро дупло више у односу на 2016. годину.

Слике можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija