Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

11.06.2018

Доградњом објекта „Невен“ до смањење листе чекања за вртић

Ребалансом буџета које је општинско веће данас усвојило и које ће се наћи на дневном реду следеће седнице Скупштине општине, издвојена су средства за доградњу 4 боравка у објекту „Невен“ чиме ће се значајно смањити листа чекања за упис деце у вртић.

Све већа потребе за смештај деце у предшколску установу „Бошко Буха“ показује да је у Инђији све више деце и да наша општина има светлу будућност, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.

„Смањење стопе незапослености је такође разлог зашто се потреба за боравак деце у вртићу сваке године повећава. Ове листе чекања што постоје биће драстично смањене и самим тим родитељи биће спокојнији јер ће им деца бити на сигурном, али са друге стране више времена посветиће тражењу посла ако су незапослени“.

Гак је истакао да у тренутку кад се заврши нови вртић и сва деца са листе чекања буду уписана, тада ће боравак бити бесплатан за сву децу. „То је пример како општинско руководство планира и брине о сваком грађанину општине и ми ћемо наставити да снажно развијамо нашу општину“.

Најављени радови неће успорити изградњу новог вртића који је планиран код храма Свети цар Константин и царица Јелена. У току је процес измене плана детаљне регулације који ће предвидети, осим постојање вртића, и кадровске станове.

Да подсетимо, прошле године надограђена су три боравка у објекту „Сунце“ а са четири нове просторије у „Невену“ додатно ће се уписати око 100 деце различитог узраста.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija