Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

31.05.2018

Данас отварање две изложбе у Кући Војновића

У четвртак, 31. маја, у 19:00 часова у изложбеном простору Куће Војновића отвориће се две изложбе: „No Humans Allowed“ Саше Васиљевића и „Свесно=Подсвесно“ Славице Илић.

„Свесно = Подсвесно“ представља поставку самосталне изложбе цртежа који су настали као израз маште уметника, несвесног стања које свако од нас поседује. Начин израде се одвија тако што без икаквог плана, претходног размишљања и промишљања настане цртеж и на тај начин се сва подсвест пренесе на папир. Изненађујуће су сцене које се јављају на папиру, како за посматрача, тако и за самог уметника који није свестан своје подсвести док се не појави пред њим. Неки заборављени снови или исти који су оставили јак утисак, неке боли и мисли, то су идеје које се преточе у слике и сцене које оживе помоћу мастила.

Славица Илић је рођена 1989. године у Голупцу. Дипломирала мастер студије сликарства на Академији лепих уметности у Београду, у класи професора Драгана Здравковића. Самостално излаже од 2013. године. До сада је учествовала на бројним пројектима и излагала на више колективних изложби у земљи. Добитница је неколико награда и признања за свој рад. Члан УЛУПУДС-а.

„No Humans Allowed“ (Забрањено за људе) представља зачетак новог света насталог на рубовима људске маште који започиње сопствени живот као противтежа постојања. Демонски сурогати света какав постоји као супротност „рационалног” духа који тежи уништењу створеног.

Краљевсто новог ђубришта, новог – старог света, сачињава дванаест слика као дванаест соба у којима обитавају бића – не бића, изникла из нашег доба – не доба, простора – не простора. Пластични људи који учествују у рађању и опстанку оваквог концепта нове анимиране пластичне ПОП – баште.

Саша Васиљевић је рођен 1970. године у Аранђеловцу. Студирао је математику и архитектуру у Новом Саду. Сликарством се бави од 1994. године, и до сада је излагао на неколико самосталних и више колективних изложби. Живи и ради у Новом Саду. Члан УНУНС-а од 2016. године.

Изложбе су отворене за посетиоце до 13. јуна, сваког радног дана од 10 до 19 сати у Кући Војновића.

Улаз је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija