Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.05.2018

Конкурс за фестивал краткометражног филма „Short cut“

Удружење за медијску афирмацију „Мат“ из Инђије расписује конкурс за овогодишње издање „Short cut“ фестивала који је планиран за 1. и 2. септембар 2018. године. На фестивалу се приказују кратки играни, документарни , експериментални и анимирани филмови. Фестивал је отворен како за филмове домаћих аутора тако је окренут и ауторима из целог света. Тематика филмова треба да је из области екологије, туризма и живота.

Јавни позив за такмичарски део „Short cut“ фестивала је од 25. маја до 25. јула. Пристигле радове прегледа селекторска комисија која неће узимати у разматрање радове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

Правила учешћа:
- Филм не сме да траје дуже од 15 минута,
- Филм не сме бити произведен пре 2016. године,
- Удружење „МАТ“ може користити делове или комплетне филмове у служби промоције,
- Аутор сноси одговорност по питању ауторских права филма.

Пријава за фестивал подразумева котизацију која износи 500 динара. Котизација за све пријаве пристигле изван Србије износи 5 долара. Котизацију је потребно уплатити до 25. јула како би комисија узела филмове у селекцију. Пријавни формулар као и остале информације о начину пријављивања могу се наћи на сајту www.shortcutfest.net.

Фестивалски жири додељује прве награде у све три категорије, гран-при фестивала, као и специјалну награду за посебан утисак.

Организатори „Short cut“ фестивала организују и изложбу фотографија под називом „Објектив(н)и“, те овом приликом позивају све заинтересоване да уколико желе да учествују на изложби, фотографије са личним подацима и контакт телефоном доставе на shortcutfest@gmail.com са назнаком за фото „Short cut“, од 15. маја, до 30. јула 2018. године. Аутори фотографија нису у обавези плаћања котизације.

Више информација о фестивал и начину пријављивања можете пронаћи на сајту www.turistickikanal.net.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija