Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.04.2018

КЦ Инђија: Промоција романа „Низ пругу“ Јелене Недић

У петак, 27. априла, у малој сали Културног центра са почетком у 19:00 часова одржаће се промоција романа „Низ пругу“ ауторке Јелене Недић.

У намери да напише роман, новинар црне хронике креће у потрагу за истином о младој проститутки. Вођен њеним дневником и сведочењима неколицине блиских јој људи, он до те мере постаје заинтригиран причом ове младе жене да се и сам у њу уплиће.

„Низ пругу“ је роман о девојци која се стицајем животних околности нашла у свету криминала и проституције. Тражећи праву љубав и начин да побегне из тешке материјалне ситуације, главна јунакиња постаје жртва сурове трговине људима и заточеница подземља у којем се људски живот третира као роба.

Дубоко потресан, овај роман читаоцу неће дозволити да скрене поглед пред болним друштвеним проблемима подсећајући га да су истрајност, саосећајност и нада свима неопходни.

Јелена Недић рођена је 1983. године у Сремској Митровици, где је завршила основну школу и гимназију.

Дипломирала је енглески језик и књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду 2006. године. После девет година рада у просвети, данас се бави промоцијом културно-историјског наслеђа и преводилаштвом.

Од школских дана пише разне облике озбиљне и шаљиве прозе и поезије.

Свој први роман „Копља и ожиљци“ објавила је 2014. године у издању Центра за културу СИРМИУМАРТ, један је од аутора интерактивне илустроване књиге за децу „Сирмијум кроз слике и речи“ у издању Завода за заштиту споменика културе Сремска Митровица, а 2017. године аутор је романа „Низ пругу“ у издању издавачке куће „Лагуна“ и коаутор је интерактивне књиге за децу „Сирмијумска авантура“ у издању Завода за заштиту споменика културе Сремска Митровица.

На промоцији учествују књижевни критичар Ненад Станојевић, психолог Весна Барзут,  адвокат Иван Татић и аутор Јелена Недић. Одломке из романа чита Татјана Јесретић.

Улаз на изложбу је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija