Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.04.2018

Почиње велика акција чишћења депонија и сметлишта на територији општине Инђија

На територији општине Инђија ове недеље почиње чишћење свих дивљих депонија, а како је истакао председник општине Владимир Гак, након наредне седнице Скупштине општине Инђија на којој треба да се нађе и ребаланс буџета, биће набављен видео надзор за неколико најкритичнијих локација.

„Имамо план да поставимо камере на одређеним критичним местима како би комунална инспекција могла да ради и подноси прекршајне пријаве против починилаца. Надам се да ћемо успети у нашој намери како бисмо заштитили животну средину, али без обзира на то апелујемо на грађане да не одлажу отпад на непредвиђеним местима“, навео је Гак и додао да је последњи забележен случај у Јарковцима где је један мештанин оставио отпад на обали језера.

„Дивље депоније изискују огромне трошкове локалној самоуправи, а за њихову санацију потребна су велика средства са којима бисмо могли урадити много корисније ствари. Надам се да ћемо постављањем видео надзора направити помак и показати да смо истрајни и да трајно решимо овај проблем“, рекао је Гак.

По речима директора ЈКП „Комуналац“ Душана Лемаића, прве депоније које се чисте су у Голубиначкој улици код сточне пијаце и у Новим Карловцима где је велико сметлиште. Такође, комунална инспекција појачаће контролу да би спречила њихово поновно формирање.

Циљ ове акције није само почистити дивље депоније него и пробудити свест суграђана о томе како наша небрига утиче на природу, односно како неодговорно понашање може допринети смањењу квалитета живота будућих генерација.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija