Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.04.2018

Најбољи филмови фестивала „Слободна зона“ у Инђији

Филмски фестивал „Слободна зона“ наредних дана креће на своју 12. турнеју по градовима у Србији. Културни центaр „Рекс“ из Београда реализоваће овај програм у Инђији, где ће публика од 27. до 29. априла моћи да погледа три (од пет) најбољих филмова са 13. фестивалског програма који је одржан од 1. до 6. новембра 2017. године у Београду, Новом Саду и Нишу. Ове године несебичну и велику помоћ и подршку у организацији филмских пројекција пружио је „Стартит Центар“ Инђија у чијим просторијама ће филмови бити приказани.


Распоред филмова: -27. април(петак), 20 часова: Предводник овогодишњег избора је филм који је отворио новембарски фестивал у Београду, Новом Саду и Нишу. У питању је документарни филм „Дан ослобођења“, који приказује чувени контроверзни наступ рок групе „Laibach“ у Северној Кореји, последњој комунистичкој „диктатури“ света. -28. април(субота), 20 часова: Друге вечери биће приказан документарац „500 година“. У питању је епска прича која је довела Гватемалу до одлучујуће тачке у њеној историји. Филм је рађен из перспективе већинске староседелачке популације Маја приказујући тешкоће с којима се суочавају у  борби за правду. -29. април(недеља), 20 часова: На затварању овогодишње Турнеје биће приказан документарац који је постао хит европских фестивала 2017. године и који је на „Слободној зони“ освојио Награду публике- „Чавела“. У филму се говори о љубавници Фриде Кало и вечитој инспирацији Педра Алмодовара, који је на Берлиналу запамћен по вишеминутним овацијама после филма.

Филмски фестивал „Слободна зона“ основан је 2005. године са идејом да се кроз популаризацију ангажоване кинематографије, која није део уобичајеног биоскопског репертоара, отвори простор за промоцију, промишљање и разумевање актуелних друштвених појава и проблема у свету, земљи и региону.

Све пројекције почињу у 20 часова а улаз за посетиоце је слободан.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija