Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

10.04.2018

„Дервиш и смрт“ на великој сцени Културног центра Инђија

Представа „Дервиш и смрт“ редитеља Слободана Ћустића одиграће се у инђијском Културном центру у суботу, 14 априла, са почетком у 20 часова. У дуодрами улоге тумаче Слободан Ћустић(Ахмед Нурудин) и Милош Лазић(Бећир).

„Дервиш и смрт" Меше Селимовића, једног од најпознатијих писаца наше књижевности, је роман једног лика - од почетка до краја је прича о Ахмеду Нурудину који испитује свој животопис, што га је довело до поразног сазнања да је живот прошао узалуд.

„У Мешином роману „Дервиш и смрт“ пронашао сам снажан приказ човекове највеће муке - сумње. Основни мотив настајања ове представе је моја дубока фасцинација непоновљивим начином како то ради. Његова изјава у роману „Ја немам два срца, једно за љубав, друго за мржњу“ је нешто најхрабрије, најчасније и највеличанственије што може рећи један човек“, рекао је о свом редитељском и глумачком раду Слободан Ћустић, који потписује и адаптацију, као и сценографију ове дуодраме.

Улазнице се могу купити на благајни Културног центра сваког дана од 18 до 20 часова по цени од  800 динара, док је за ђаке Културни центар обезбедио попуст 50 одсто(400 динара), јер се ради о обавезној школској лектири.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija