Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

04.04.2018

Покрајински секретар Огњен Бјелић обишао индустријску зону у Инђији

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић обишао је северноисточну радну зону и фабрику „Техноекспорт“ у општини Инђија.

У северноисточној радној зони, која спада у најопремљеније у Србији и налази се у близини аутопута између Београда и Новог Сада, очекује се реализација шест нових инвестиција са чијим инвеститорима су уговори већ потписани.


„Инђија је пример општине која успешно послује и зна на који начин да привуче како домаће тако и стране инвеститоре, а Покрајинска влада увек ће бити подршка пројектима који доприносе убрзаном економском развоју, запошљавању и бољем стандарду грађана” , поручио је Огњен Бјелић и истакао да је унапређивање индустријских зона један од основних предуслова за привлачење инвеститора и изградњу нових капацитета. Председник општине Инђија Владимир Гак изразио је задовољство што је Покрајинска влада препознала потенцијал ове општине и значајан део средства улагала пројекте чији ће резултати донети дугорочне ефекте.

„Годину дана улагања искључиво у индустријску зону резултирало је тиме да је опремљена и спремна да одговори стандардима најзахтевнијих светских инвеститора“, закључио је Гак и додао „значајан део покрајинских средстава је уложен у ову зону и иако то можда није био дневнополитички добар потез, сигуран сам да је дугорочно добро за Инђију јер ми овде не морамо више да улажемо ниједан динар“. У оквиру посете, Бјелић и Гак посетили су производну компанију „Техноекспорт“, која се бави производњом флексибилних сифона и цеви. „Техноекспорт“ је пример успешне компаније која се од породичне развила у компанију са лидерском позицијом у Србији. Ова инђијска компанија запошљава 180 радника и 80 одсто своје производње усмерава ка иностраном тржишту.

Слике посете можете погледати овде.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija