Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.03.2018

Ана Брнабић отворила Агромаркет у Инђији

Председник Владе Републике Србије Ана Брнабић отворила је данас логистички центар компаније Агромаркет,  једног од водећих снабдевача тржишта пестицида, семенске робе и гарден уређаја у региону.

Српска компанија из Крагујевца уложила је 7.5 милиона евра у складишни простор у Инђији и у првој фази запослила је око 70 радника. Обилазећи нови погон Брнабићка је рекла: „Велики је понос када видите овакав објекат домаћег српског инвеститора. Ако погледате овај објекат можете видети да један Агромаркет може стати раме у раме највећим европским и светским компанијама. Зато ће Влада Републике Србије бити на располагању за сваку врсту подршке и помоћи која им треба“, и додала: „Ове године циљ Владе Србије биће убрзање економског раста, којег неће бити без покретања локалног економског развоја“.

Наводећи да је пре отварања Агромаркета имала састанак са локалним руководством, Брнабићка је истакла да је Инђија прави пример локалног економског развоја и једног лидерства које ће Влада подржати.

У протеклих годину и по дана у Инђији је потписан уговор са 7 нових инвеститора који ће запослити нових 450 радника. Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је ово још један корак ка испуњењу задатка који је локална самоуправа поставила пред собом а то је да до 2020. године постане највеће градилиште.  

„Циљ нам је да представимо Инђију као нову привредну дестинацију која треба да има шири значај од локалне, јер у пречнику од 50 километара живи преко 3 милиона становника. Наша је жеља да поред Инђинчана запослимо људе и из других општина“, навео је Гак.

Према евиденцији Националне службе за запошљавање незапосленост у Инђији износи 4,58%, али локално руководство жели да тај проценат додатно спусти. „Ако узмемо да је Срем покретач привредног развоја Србије онда није тешко закључити какве су наше амбиције“, истакао је Гак.

За само неколико месеци компанија Агромаркет је завршила изградњу логистичког центра и већ у јануару ове године отпочело је снабдевање купаца из новог погона. „Избор Инђије за локацију показује стратешко опредељење и позиционирање уз главни путни правац који спаја Исток са Западом, што доноси бројне компаративне предности. Могућност коришћења друмског и железничког саобраћаја је ту, а и близина реке Дунав, односно пловног пута даје још већу вредност избору Инђије за логистички центар те окосницу даљег ширења компаније ка средњој Европи”, казао је Мирољуб Бугарчић, директор логистике компаније „Агромаркет“.

Нови, технолошки најсавременији центар простире се на парцели површине 30.000 квадратних метара. Пословно- складишни објекат заузима 15000 квадрата, од чега се складишни простор простире на 13000 м², који прима и испоручује робу преко 14 аутоматских претоварних рампи, а на 2000 м² пословног простора се налази изложбени, продајни и пост-продајни део. Саобраћајнице и платои се простиру на 8.500 м².

Укупна вредност инвестиције износи 7,5 милиона евра, од чега је вредност грађевинског објекта 6 милиона а опреме 1,5 милиона евра. Складишни простор располаже модерно опремљеним регалним складиштем капацитета 15.500 палетних места, које опслужују 30 високорегалних и других виљушкара.

Слике са отварања можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija