Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

31.03.2018

Конкурс за доделу бесповратних средстава за фарме

Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за суфинансирање опремања говедарских, свињарских, овчарских, козарских и живинарских фарми, набавке опреме за мужу, хлађење и складиштење млека, изђубравање, набавка опреме за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинству.

За реализацију Конкурса за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми у АП Војводини у 2018. години предвиђен је укупан износ до 50.000.000,00 динара.

Бесповратна средства за опремање сточарских фарми по овом Конкурсу утврђују се у износу до 60% до прихватљивих трошкова инвестиције за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чија је инвестиција на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди. Физичка и овлашћена лица у правном лицу млађа од 40 година и жене, бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 70% од укупних прихватљивих трошкова ивестиције.

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може прећи 2.000.000,00 динара, односно 2.200.000,00 динара.

Приликом разматрања поднетих пријава за остваривање бесповратних средстава, неће се признавати инвестиције и купљена опрема пре 01.01.2018. године.

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 15.05.2018. године.  

СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ

-за сектор млеко: може имати највише 1-19 млечних крава и потврду за одговарајућу категорију животиња издату од надлежне ветеринарске службе.

-за сектор месо: мање од 20 јунади у тову, односно мање од 150 оваца/коза, односно мање од 30 крмача, односно мање од 100 товљеника свиња,односно мање од 4000 комада пилића бројлера и потврду за одговарајућу категорију животиња издату од надлежне ветеринарске службе.

За све информације и потребну документацију обратите се Агенцији за рурални развој општине Инђија, Војводе Степе 48 или на телефон 022/55-60-60.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija