Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

26.03.2018

Економска офанзива Инђије на Чешку

Председник општине Инђија Владимир Гак посетио је протеклог викенда Праг у оквиру наставка економске офанзиве локалног руководства за привлачење нових инвестиција. Он се састао са народним послаником Чешког парламента Јарославом Фолдином, бившим министром спољних послова Чешке Јан Каваном а пријем је уприличила и српска амбасадорка у Чешкој Вера Маврић.

Једна од најважнијих тема била је могућност улагања чешких привредника у општину Инђија. Гак је саговорнике упознао са досадашњим инфраструктурним радовима у индустријској зони као и које се све могућности пружају потенцијалним инвеститорима. Онје истакао да је комунално потпуно уређена зона и изузетан географски полажај најбитнији разлози због чега инвеститори треба да посете Инђију.

Двојица истакнутих чешких политичара обавезали су се да ће у наредних месец дана оформити групу привредника која ће посетити Инђију и на лицу места се уверити због чега је инђијска североисточна радна зона најатрактивнија у региону.

Циљ локалне самоуправе је да успостави контакте са политичким и привредним субјектима из земаља са којима до сада није остварена сарадња. Обзиром да Чешка спада у ред економски развијенијих земаља Европске уније, веома је важно да се потенцијали Инђије представе и у тим државама.

Иначе, народни посланик Фолдин и дипломата Каван чланови су удружења које политички активно лобира у чешким политичким круговима за повлачење признања независности такозваног Косова.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija