Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

26.03.2018

Изложба дечијих илустрација „У покрету“

У изложбеном простору Куће Војновића отворена је изложба „У покрету“ ауторке Биљане Михајловић из Београда. Посетиоци ће сваким радним даном до 11. априла имати прилике да погледају дечији свет интезивно обојен, пун радости, измишљених ликова.

Елемент који доминира на ауторким илустрацијама је точак који упућује на константно кретање у простору и времену. Могло би се рећи да је то стандард који се реплицира у свакодневном животу. Међутим…. Када сте видели да неко свира виолончело на облаку? Како је облак Мајаковског у панталонама, тако су Биљанини у торби једног господина. Е, то се зове померање граница реалности, машта у којој живе Биљанини ликови. И када стоје, они се крећу, увек у неком новом правцу. Аутентичност њених бића, са карактеристикама добрих, искрених и насмејаних људи, враћа нас у период безбрижног детињства. Форме и линије, по којима су препознатљиве ове илустрације, су благо заобљене, терају нас да се опустимо и пожелимо да је свет око нас тако идеалан и невин. (Милена Калуђеровић Тонић, графички дизајнер, сликар и илустратор)

Биљана Михајловић је рођена у Београду 1978. године где је дипломирала графички дизајн на Високој школи струкивних студија „Београдској политехници” у класи Анамарије Вартабедијан. Од 2014. године ради као фриленс иллустратор и графички дизајнер. Чланица је сликарско графичке секције Удружења ликовних и примењених уметника и дизајнера Србије – УЛУПУДС. Ради илустрације намењене деци за домаће и стране издаваче као што су: И.П. Бук и Чаробна књига, а сликовнице и књиге са њеним илустрацијама публиковане су у Америци, Израелу и Јапану. Дизајнирала је и ликовно опремила више књига за инострану компанију „Онефам”. Сарадњу је остварила са Националним парком Тара, Културним центром Чукарица, Народном библиотеком Пожега, за потребе ОШ „ Мирослав Антић” је осликала 3 мурала. Од 2016. године ради као илустратор, графички дизајнер и ликовни уредник дечијег часописа „Хајмо, другари”. До сада је имала 2 самосталне и више од 15 колективних изложби.

Улаз на изложбу је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija