Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.02.2018

Владимир Гак: Останак младих кадрова у Инђији је приоритет

Општина Инђија има у плану да  преслика словачки модел када је реч о стратегији задржавања младих стручних кадрова. То би могло бити омогућено изградњом станова за младе, рекао је председник општине Владимир Гак.

„Када бисмо им решили стамбено питање верујем да би мање одлазили у иностранство у потрази за послом. Овај модел који је Словачка применила је постојао у бившој Југославији пре тридесет и више година. Морамо наћи начин да законским и правним оквирима решимо ово питање и зауставимо одлив младих стручњака. Према нашој процени имамо потребу за изградњу 45 до 50 станова и ако би то успели да урадимо, велики број младих који немају решено стамбено питање би остао у Инђији“ рекао је Гак.

Прошле године у новембру инђијска делегација је боравила у радној посети Словачкој. Поред уређене радне зоне и привлачења нових инвестиција, словачки град Кехнец је покренуо пројекат изградње јефтиних станова за младе брачне парове. Имајући у виду да се у Инђији интензивно разматрају могућности за сличну изградњу станова, искуства која су размењена су од изузетног значаја за наставак реализације, за Инђију, изузетно важног пројекта.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija