Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.02.2018

Изложба и промоција књиге Олге Красић Марјановић о Бранку Ћопићу

Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији  и Културни центар Инђија, сећајући се великана српске књижевности Бранка Ћопића, представљају књигу Олге Красић Марјановић БРАНКО ЋОПИЋ: КУЈЕМ СВОЈУ ЖИЦУ: интервјуи и архивски документи“ и изложбу исте ауторке „ВЕДРИНЕ И СЕТЕ БРАНКА ЋОПИЋА (1915-1984).

 
Књига је објављена крајем прошле године, у издању еминентне издавачке куће „Службени гласник“ из Београда и први пут је представљена на прошлогодишњем Сајму књига у Београду. Ова монографија садржи интервјуе и архивска документа Бранка Ћопића, те опомиње научну и културну јавност на неопходност израде целокупне библиографије великог писца.
 
Књига „БРАНКО ЋОПИЋ: КУЈЕМ СВОЈУ ЖИЦУ: интервјуи и архивски документи“ биће представљена 8. фебруара 2018. године, у читаоници Библиотеке, у 18 часова, а отварање изложбе „ВЕДРИНЕ И СЕТЕ БРАНКА ЋОПИЋА (1915-1984)“ је истог дана, у 19 сати, у галерији Куће Војновића.
 
Грађа изложбе, организоване поводом стотог рођендана Бранка Ћопића, највећим делом преузета је из Архива САНУ, где се, вољом писца, и чува његова целокупна оставштина. Реализација изложбе део је регионалног пројекта чији су носиоци били Библиотека града Београда и Универзитетска и Народна библиотека Републике Српске у Бања Луци. Аутори изложбе су Олга Красић Марјановић из Београда и Ратко Марић из Бања Луке.
 
У програму учествују Олга Красић Марјановић, ауторка, Марко Чанади, рецитатор, Владимир Вукас, кустос, као и Весна Степановић, библиотекар.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija