Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

19.01.2018

Јована Јанковић победница пливања за Часни крст

Пред око 400 суграђана по веома хладном времену и у леденој води јарковачког језера организованo је први пут у историји Инђије пливање за Часни крст, до којег је прва дошла Јована Јанковић, млада рукометашица из Инђије. Храбро срце младе Инђинчанке издржало је све изазове које са собом носи пливање у леденој води а њен подвиг остаће запамћен у историји наше општине као прва девојка која је дошла до Часног крста.

Скуп пливача је био на светој литургији у храму Успења Пресвете Богородице у Љукову, где је после завршене литургије освећена Богојављенска вода. Затим се догађај преместио на обале jарковачког језера где је била организована литија и освећење воде. Затим, на знак судије пливачи су започели трку за крст у језеру, до којег је прва дошла Јована Јанковић.

Имајући у виду да је време било изузетно хладно и да је језеро било залеђено јутро пред пливање, сви учесници су заслужили епитет победника. Важно је напоменути да се овај догађај први пут организује у општини Инђија. Самим тим привукао је велики број суграђана који су дошли да подрже храбре пливаче који су заслужено поздрављени громогласним аплаузима од стране присутних.

Организатор пливања за Часни крст је Српска православна црквена Општина Љуково а под покровитељством Општине Инђија. Велику помоћ у организацији пружио је Дом здравља, установа "Спортски центар", ЈКП "Комуналац", ЈКП "Водовод и канализација" и полицијска станица у Инђији.

Такође, свој допринос су дали и бројни спонзори који су несебично подржали Богојављенски догађај: месара „Сремац“, грађаре „Гавриловић“ и „Шовљански", фирме „L&A MiniPani“, „BM Union“, „Metal-IN Zelić“, „Фино и фришко“, фотографска радња „Балкан експрес“, ученички парламент Гимназије, као и бројни појединци који су самоиницијативно желели да учествују и помогну у организацији догађаја.

Обзиром да је ово први пут да се организује пливање за Часни крст, поменућемо све учеснике који заслужују све честитке: Јована Јанковић, Стеван Кесић, Слободан Бурсаћ, Далибор Смрзлић, Владимир Алфировић, Слободан Марковић, Марко Марковић, Милан Павловић, Немања Милојевић, Јордан Радуловић, Милан Бобић, Петар Ђурић, Ђорђе Лукић, Стефан Јелић, Никола Радић, Александар Бодрожић, Драган Сурла, Горан Лемаић, Срђан Пајић, Павле Раичковић, Слободан Васић и Илија Кртинић.

Више слика можете погледати овде.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija