Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.12.2017

Изложба „Lieux de Mémoire“ Данијеле Димковић

У петак, 15. децембра, у 19:00 часова у изложбеном простору Куће Војновића биће отворена изложба инсталација и радова комбиноване технике Данијеле Димковић под називом „Lieux de Mémoire“. Изложба ће трајати до 27. децембра а сви заинтересовани је могу погледати радним данима у периоду од 10:00 до 19:00 часова.


Изложба „Lieux de Mémoire“, односно „простори памћења и сећања“ забележени у постојаној архитектури музеја, подстакли су Данијелу Димковић на стручно проучавање али и уметничко деловање.
 
Анализирајући Јеврејски музеј у Берлину, Данијела Димковић развија необичну идеју да ту врсту сећања које садржи музеј, у првом као Меморијални центар, а у другом као својеврсна уметничка и архитектонска форма, провуче кроз сопствени уметнички филтер и представи као комплексну уметничку форму - инсталацију у простору.
 
Бавећи се меморијалним просторима као тачком полазишта своје уметничке праксе, Данијела Димковић, проучавајући смисао али и утицај таквих архитектонских решења на колективну меморију људи, испитује специфичне тачке сећања и њихово значење, било да су само асоцијативног карактера или конкретне и сасвим истините.
 
Данијела Димковић рођена је 1976. године у Београду. Дипломирала је 2001. године на Факултету Примењених уметности у Београду на одсеку за Унутрашњу архитектуру. Од 2002. до 2009. године радила је на Факултету примењених уметности(ФПУ) у Београду као асистент на предмету Стилска унутрашња архитектура. Од 2009. године запослена је на ФИЛУМ-у у Крагујевцу, као доцент на предметима Стилска унутрашња архитектура и Основе пројектовања стилског ентеријера. Од 2013. године ангажована је на ФПУ-у као предавач на предметима Стилска унутрашња архитектура 1 и 2, и Развој регионалне архитектуре.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija