Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.12.2017

Потписан Меморандум о разумевању за побољшање енергетске ефикасности

Општина Инђија је једна од 29 општина у Србији која је са представницима Програма Уједињених нација за развој(УНДП) потписала Меморандум о разумевању како би побољшала енергетску ефикасност и искористила потенцијал биомасе у локалној заједници.

Инђија је изабрана на основу јавног позива објављеног у августу ове године а добијена средства ће се искористити за увођење система енергетског менаџмента и коришћење локалне биомасе за производњу енергије.

Обраћајући се присутним представницима страних амбасада, министарства и многобројним медијима, председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је општина за претходну грејну сезону само за гас платила 19.056.800,00 динара за све установе и јавна предузећа и да се из тог разлога већ ушло у процес успостављања енергетског менаџмента. „У току следеће године имаћемо увид у сваки рачун сваке установе за коју општина издваја средства, а УНДП ће нам помоћи са саветима и стручним сарадницима да средства која смо издвајали за енергенте умањимо у наредне две године и до 40 одсто“, изјавио је Гак и додао „када би те велике издатке смањили било би више новца и за школе, вртиће, болнице“.

Осим привлачења инвестиција и тежњи за што већом запосленошћу становништва, Општини је циљ да постане енергетски ефикасна као и сви развијени европски градови.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija