Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

23.11.2017

Успостављена сарадња Инђије и Кошица(Словачка)

У разговору са Рихардом Рашијем, градоначелником Кошица, разговорано је о могућностима успостављање привредне и културне сарадње. Раши је упознао делегацију Инђије о привредним активностима и начинима привлачења инвестиција. „Осим геостратешке локације и комуналне опремљености индустријске зоне, веома је важан однос према инвеститору“, рекао је Раши. Такође је додао да и привлачност, односно репутација града битно утиче на долазак нових компанија, те је навео неколико европских пројеката на коме град Кошице тренутно ради са циљем постизања европског реномеа.

Захваливши се на пријему, председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да су у Инђији у току капитални инфраструктурни радови којим ће се потпуно уредити североисточна радна зона и тако створити најуређенији индустријски парк у овом делу Европе. „На инвеститору остаје само да купи земљиште од Општине и може одмах кренути у изградњу. То је наша предност у односу на друге и зато спадамо у ред најразвијенијих општина у Србији“, истакао је Гак. Примери и искуства успешних европских градова је један од мотива доласка у Кошице, додао је Гак, и због тога је успостављање сарадње и партнерског односа веома важно за даљи развој Инђије.

Председник Инђије посетио је и компанију за сакупљање, прераду и управљање комуналним отпадом Косит. Потпуно затворен циклус решавања отпада представља добар пример за решавање дивљих депонија као и очувања животне околине. Представници компаније понудили су саветодавну помоћ за решавање све већег еколошког проблема што ће српској општини веома значити у даљем процесу стављања у функцију регионалне депоније.  

Једна од најуспешнијих општина у Словачкој је Кехнец, која се налази на самој граници са Мађарском. Председник општине Јозеф Конколи пренео је представницима Инђије импресивне резултате који су остварени у последњих 25 година. Иако мала, општина је за тај временски период дуплирала број становника а број отворених радних места је три пута већи од пријављеих грађана.

Поред уређене радне зоне и привлачења нових инвестиција, Кехнец је покренуо пројекат изградње јефтиних станова за младе брачне парове. Имајући у виду да се у Инђији интензивно разматрају могућности за сличну изградњу станова, искуства која су размењена су од изузетног значаја за наставак реализације, за Инђију, изузетно важног пројекта.  

Сликe можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija