Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.11.2017

Светски дан дијабетеса: „Жене и дијабетес-наше право на здраву будућност”

Овогодишњи Светски дан дијабетеса, 14. новембар, обележава се под слоганом „Жене и дијабетес-наше право на здраву будућност“. Кампања је намењена свим женама у ризику да оболе или оболелим од дијабетеса у којој ће се промовисати значај приступачне и једнаке доступности неопходним лековима, медицинској технологији, едукацији самоконтоле дијабетеса и информацијама потребним за постизање оптималног исхода лечења и унапређење превенције дијабетеса.

На основу података Института за јавно здравље Србије процењује се да 600.000 особа или 8,2% становника Србије има дијабетес. Нешто чешће се открива код особа женског пола, најчешће после 40. године живота. Тип 2 дијабетеса, који чини преко 90% оболелих од шећерне болести, сваке године се у нашој земљи дијагностикује у просеку код 16.000 особа.

Светски дан дијабетеса се обележава у преко 160 земаља чланица Уједињених нација и представља светску кампању која за циљ има скретање пажње на проблем дијабетеса у свету.

Лого Светског дана дијабетеса је плави круг који симболизује јединство глобалне дијабетес заједнице у борби против пандемије дијабетеса а Општина Инђија се придружује акцији подизања свести против ове болести, те ће вечерас зграда Општине бити осветљења плавом бојом.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija