Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

19.10.2017

Фестивал европског филма у гостима у Инђији

Фестивал европског филма биће отворен у Инђији у петак, 20. октобра, са почетком у 21:00 часова шведским филмом „Стокхолмске приче“, чија ће пројекција бити у Пословно образовном центру општине Инђија. Све до 22. октобра филмофили у Инђији биће у прилици да уживају у 5 филмских остварења најновије европске продукције. Фестивал европског филма у Инђији заједнички организују Делегација Европске уније у Србији, ЕУ инфо центар, ЕУ инфо кутак Нови Сад, удружење Култури с љубављу, Пословно образовни центар Инђија, Канцеларија за младе општине Инђија и Удружење ликовних уметника Инђије у сарадњи са амбасадама земаља чланица ЕУ у Србији.

Током маја, јуна и јула и августа ове године у најбољим европским филмовима уживали су грађани Новог Сада, Ниша, Лесковца, Неготина, Шапца и Земуна. На јесен ће осим у Инђији, фестивал бити уприличен у Лазаревцу и Младеновцу, а на зиму и у Београду, чиме ће се завршити овогодишњи фестивал.

Селекцију Фестивала европског филма у Инђији чине остварења савремене продукције Португалије, Белгије, Грчке, Бугарске и Шведске. Поред шведског филма на отварању фестивала, за суботу (21. октобар) планиране су две пројекције: у 19:30 бугарски документарац „Ход по ватри“ и у 21:00 грчка драма „Тишина“. И треће вечери фестивала (22. октобар, недеља) на репертоару су два филмска остварења: португалски филм „Смрт Карлоса Гардела“ и белгијска романсирана драма „Лет кући“.

Улаз на све пројекције је слободан.

У склопу ФЕФ-а биће организована и ликовна радионица коју ће на тему мотива из Европе осмислити и водити чланови Удружења ликовних уметника Инђије и која је намењена ученицима виших разреда основних школа, као и средњих школа са територије инђијске општине. Радионица ће бити одржана у петак, 20. октобра, у 19 часова у просторијама Пословно образовног центра општине Инђија.

Детаљније о Фестивалу европског филма 2017 у Инђији можете погледати на:

-https://www.facebook.com/kulturisljubavlju/
-http://euinfo.rs/festival-evropskog-filma-u-gostima-u-indjiji/
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija