Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.10.2017

Радницима Дома здравља исплаћена сва вишегодишња дуговања за путне трошкове

Исплатом последње рате Општина Инђија више не дугује ниједном раднику Дома здравља трошкове за градски превоз. Укупно 411 радника је добило средства која се годинама нису исплаћивала због бахатог и неодговорног понашања претходног руководства Општине и Дома здравља.


Иако је у разговору са здравственим радницима направљен договор да се до краја текуће године измире сва потраживања, исплата је извршена много раније, захваљујући пре свега агилности општинског руководства и домаћинском опхођењу према општинском буџету.

Дуг према радницима који је затечен приликом промене челних људи локалне администрације и Дома здравља износио је 45 милиона динара.
 
„Кад видите које цифре су у питању, јасно је свима колики је то терет био за општину Инђија и само функционисање Дома здравља. У наредном периоду здравствена установа ће далеко лакше функционисати и више пажње ће посветити подизању квалитета пружања услуга. Иако је било неповерења, ми смо испунили оно што смо обећали, као што све до сада испуњавамо“, закључио је Владимир Гак, председник општине Инђија.

Гак се захвалио свим радницима на стрпљењу додавши да садашње руководство даје све од себе да исправи грешке претходника и да се резултати сваким даном виђају.
 
Трошкови начињени тужбом 159 радника за неисплаћена средства за јавни превоз износили су 10 милиона динара, и они су такође измирени. Како би суграђани увидели колико је то значајна сума, показује податак да је толико коштала доградња објекта вртића на објекту „Сунце“,а та средства би била довољна и за реконструкцију одмаралишта у Сутомору као и потпуну реконструкцију свих сеоских амбуланти у општини Инђија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija