Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

06.10.2017

У Кући Војновић изложба слика Душанке Дражић

У петак, 6. октобра, у 19:00 часова у изложбеном простору Куће Војновића отвориће се изложба слика Душанке Дражић у организацији Удружења ликовних уметника Инђије и Културног центра Инђија.

Удружење ликовних уметника Инђије организује јесењу изложбу, на којој се овога пута самостално представља један од чланова удружења.

Душанка Дражић рођена је 1952. године у Хркановцима (Република Хрватска). Још у раној младости показивала је склоност ка цртежу и бојама али ју је судбина одвела другим путем, тако да је тек у зрелој доби почела да се бави сликарством. У Инђију долази 1992. године и почиње да учи у атељеу Фрање Сотелија, а касније код Маје Живковић, Наде Докић и Јелене Милорадић. Користи сликарске технике уље и акрил. Учесница је бројних колективних изложби и ликовних колонија. Добитница је неколико признања за свој рад, међу којима је и освојено треће место на зонској смотри ликовног стваралаштва у Руми 2014. године. Члан је ликовних удружења у Инђији, Руми и Старој Пазови. Живи и ствара у Инђији. Ово је њена друга самостална изложба.

Изложба ће трајати до 18. октобра а можете је погледати радним данима у терминима од 10:00 до 19:00 часова. Улаз на изложбу је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija