Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

31.08.2017

Свечаним отварањем нових просторија вртића уписано више од 100 деце

 

Председник општине Инђија Владимир Гак и директорица предшколске установе „Бошко Буха“ Јелена Кресоја, свечано су отворили надограђене просторије у објекту „Сунце“ у Инђији. У нова три боравка величине око 300 квадратних метара уписано је више од 100 нових малишана који ће похађати предшколску наставу са својим вршњацима. Осим нових просторија, најмлађе суграђане чека потпуно нови парк опремљен савременим мобилијаром који испуњава све безбедносне стандарде.

Директорка предшколске установе Јелена Кресоја изразила је задовољство извршеним радовима. „Данас је велики дан за нашу установу јер смо новим објектом добили одличне услове за боравак наших малишана као и за рад васпитачица. Овај пројекат је доказ да се заједничким радом установе и локалне самоуправе може доћи до начина да се повећа обухват деце која ће похађати вртић. У наредном периоду настојаћемо да се ширимо и повећамо број уписане деце“, изјавила је Кресоја.

Вредност извршених радова износи око 10 милиона динара, док је за уређење парка и опремање мобилијаром издвојено 2,8 милиона динара.

Како је навео председник општине Владимир Гак, просторије у којима ће деца боравити изграђени су по најсавременијим стандардима и поседују најквалитетнију опрему која задовољава све безбедносне критеријуме. „Надам се да ће наши малишани овде уживати и да ће бити све више деце у нашим вртићима. Оно што чврсто обећавамо јесте да ће ускоро кренути изградња новог великог вртића код храма Светог цара Константина и царице Јелене. Израда пројектне документације је при крају и завршетком вртића општина Инђија постаће једна од ретких у Србији која неће имати проблем са пријемом деце у предшколску установу“, истакао је Гак.

Гак се такође захвалио особљу вртића и родитељима који су се претходних недеља сами организовали и извршили мање грађевинске радове за проширење просторија и побољшање услова за боравак деце у објекту „Невен“. Како је навео, овакви примери требају бити парадигма за све људе који желе да општина напредује и представља доказ да се са мало добре воље могу урадити многе позитивне ствари.

Иако звучи невероватно, предшколска установа до сада није имала зборницу у којима су се васпитачи скупљали и правили  састанке. У новоизграђеном објекту коначно је решен и тај недостатак.

Слике са свечаног отварања можете погледати овде.

 ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija