Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

08.08.2017

Смањују се дугови Дома здравља нагомиланих у претходним годинама

Финансијска ситуација инђијског Дома здравља се сваки даном поправља и тренутно је неупородиво боља него пре годину дана када су затечени огромни дугови. Због вишегодишњег неизмирења обавеза према фармацеутским компанијама али и радницима, постојала је озбиљна опасност да се блокира рачун Дома здравља, а самим тим и општине, што би довело до паралисања целокупног система у граду.

Према речима првог човека инђијске општине, дугови се редовно плаћају и за месец дана измириће се сва потраживања радника према Дому здравља.

„Оно што је неко задуживао годинама, а говорим о неплаћању путних трошкова радницима, ми смо успели ванредним напорима да вратимо за 6 месеци, прављењем ребаланса и уплаћивањем ванредних средстава. Прво смо кренули са отплатом дуга према радницима, јер су нам они приоритет, а потом и према фармацеутским кућама. Укупан дуг само за путне трошкове радника је био преко 40 милиона динара, а до сада смо вратили више од 26 милиона“, истакао је Гак, додавши да је изгубљено много времена и енергије на враћању дугова и обезбеђивању елементарног функционисања здравствене службе, уместо да се посвећивала пажња значајном унапређењу и осавремењивању рада Дома здравља.

Председник се такође захвалио радницима на стрпљењу и разумевању, нарочито онима који нису тужили Дом здравља јер су тиме уштедели значајна средства која се морају платити за судске и друге трошкове парнице.

Битно је напоменути да су измирени дугови према свим фармацеутским кућама, осим према једној која је највећи потражиоц и којој се према пресеку од прошле године дуговало 120 милиона динара. Садашња потраживања те куће су смањена за 35 милиона динара.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija