Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

28.07.2017

Изложба графика „Илузивна стварност или лажна стварност у рефлексијама“

У петак, 28. јула у 19 часова, у Галерији куће Војновић отвара се изложба графика Јелене Јованчов под називом „Илузивна стварност или лажна стварност у рефлексијама“ која ће трајати до 9. августа. Посетиоци ће имати прилике да посете изложбу радним данима од 10 до 19 часова.

На изложби под називом „Илузивна стварност или лажна стварност у рефлексијама“, графичарка Јелена Јованчов бави се феноменом стварности коју посматра кроз призму перцептивне илузије и њене физичке пројекције, одраза – рефлексије. Заправо, виђено као опсена, варка представља апсолут њених креативних промишљања. Реминисценције Јелениног идејног полазишта можемо наћи у Платоновом мишљењу да уметничка слика, заправо, представља „одраз одраза“.

У процесу рада Јелена користи посредно средство комуникације са реалношћу, фотографију којом бележи јединствене и временски непоновљиве тренутке из свог окружења, као записе, трагове које смишљено преобликује у ликовни израз. Графичке листове реализује техником дубоке и високе штампе и њиховим комбинацијама, и сведеном скалом тонова плаве, наранџасте, тамно жуте, окер и сиве боје, којима постиже сложене композицијске структуре.

Јелена Јованчов рођена 1982. године у Подгорици. Студирала је на Факултету ликовних уметности у Цетињу где је и дипломирала на смеру Графика у класи професорке Анке Бурић. Од 2008-2010. године студирала на последипломским магистарским студијама Интердисциплинарна графика на ФЛУ Цетиње. Магистрирала 2010. године. Имала је 15 самосталних и преко 200 селектованих националних и међународних групних изложби.

Добитница више награда и признања за свој рад. Живи и ствара у Бару.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija