Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.07.2017

Снажна финансијска инјекција за изградњу новог бунара

Општина Инђија добила је од Управе за капитална улагања АП Војводине 27.171.573,05 динара бесповратних средстава за суфинансирање пројекта изградње батерије 25 на инђијском изворишту, са повезним цевоводима и хидромашинским и електричним радовима. Укупна вредност пројекта износи скоро 34 милиона динара, а конкурсом за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода Управа за капитална улагања учествује са 80% а Општина Инђија са 20 одсто средстава.

Изградња новог бунара је стратешки изузетно значајан пројекат јер се тиме додатно повећава стабилност водоснабдевања у целој општини, друго, обезбеђује се довољна количина воде за пуштање фабрике воде у пробни рад као и за задовољавање потреба нових инвеститора који су дошли и који се очекују у наредном периоду.

Влада АП Војводине и Управа за капитална улагања су препознали стратешки интерес општине Инђије за завршетак приоритетних инфраструктурних пројеката и одобравањем средстава дали снажан импулс економском развијању инђијске општине.

Локална самоуправа је показала агилност у изради пројекта имајући у виду да није затечен ниједан приликом прошлогодишње смене руководства. Иначе, у току су у изради многобројни стратешки пројекти чија се реализација очекује у скорије време а који ће значајно подићи квалитет живота свих грађана општине Инђија.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija