Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

11.05.2017

Најбољим студентима уручене општинске стипендије

Уговоре о стипендирању у износу од 10.000,00 динара месечно и похвалницу за изузетан успех у школовању добило је осамдесет и троје најбољих студената општине Инђија. Приликом свечаног уручења, председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је веома поносан што Инђија има велики број вредних, паметних и талентованих студената који на најбољи начин представљају, како себе, тако и општину Инђија. Иако је стипендија за ову годину повећана са 7.500,00 на 10.000,00 динара, Гак је најавио додатно повећање на 12.000,00 динара за наредну школску годину.

„Свакако то није основни мотив за учење, образовање и за завршетак факултета, али ако бар у неком, макар једном проценту допринесе да неко има мотив више, да са тим средствима може нешто да уради, нама ће бити заиста задовољство“, истакао је Гак, додајући да иако је тешко стање у буџету, на образовању не сме да се штеди јер су студенти нешто најбоље што општина Инђија има и у њих се мора константно улагати.

Председник је обраћајући се студентима рекао да је општина место где ће увек наићи на подршку и помоћ, али их је такође позвао да узму активно учешће у рад локалне самоуправе како би заједнички допринели развоју општине. Исто тако, у току је израда нацрта плана о томе како задржати најбоље студенте и пружити им шансу да своје потенцијале материјализују у инђијској општини.

Да подсетимо, крајем марта су уручени лаптоп рачунари најбољим средњошколцима и, по први пут, најбољим спортистима и ученицима који су остварили запажене резултате на државним такмичењима. 


Слике можете погледати овде.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija