Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.05.2017

Учвршћивање партнерства Бешке и Инђије са Карлсхулдом

Партнерство између Бешке и немачке општине Карлсхулд које траје већ седам година добило је нову димензију након прве званичне посете делегације општине Инђија овом немачком месту. Партнерство које је до сада обухватало културно-спортске активности, проширило се на економски и политички ниво.

Председник општине Инђија Владимир Гак и општински функционери упознали су политичке представнике општине Карлсхулд, града Нојбурга и округа Нојбург-Шробенхаузен о актуелним политичким и економским активностима у инђијској општини. Започети али и многобројни завршени инфраструктурни пројекти у претходном периоду показују да Инђија спада у ред најповољнијих локација за инвестирање, рекао је Гак. „Великим радом и ангажованошћу успели смо да за кратко време подигнемо степен атрактивности Инђије за улагање. Да смо повољно окружење за инвеститоре показују немачке компаније које констатно шире своје производне капацитете. Инђија је отворена за немачке привреднике и надам се да ће ускоро нека од компанија са ових простора одлучити да део пословања пренесе у нашу општину“, истакао је Гак.

Председник општине Карлсхулд Карл Зајтл захвалио се делегацији из Инђије на посети, изразивши уверење да ће у наредним годинама пријатељство две општине све више јачати. „Радостан сам што вас можемо угостити и показати да је Карлсхулд пријатељска општина. Наше партнерство се одржало и тиме смо показали да можемо још више сарађивати, а сигуран сам да ће наредне године то и показати“, изјавио је Зајтл на пријему у згради општине.

Најављујући скорашњи долазак у Инђију, председник партнерства Карслхулд-Бешка Карл Хајнц Вендел рекао је да је Инђију и Бешку до сада посетило неколико стотина деце и одраслих, што показује да партнерство све више јача. „Сваке године неколико студената из Бешке долази на плаћену праксу у Ауди, одигравају се пријатељске фудбалске утакмице, организујемо различите културне активности и то све доприноси да се боље упознамо и стекнемо пријатељске контакте“, рекао је Вендел.

Делегација из Инђије посетила је компанију Ауди у Инголштату где је упознала систем функционисања дуалног образовања. Сваке године ова компанија прими око 530 ученика на праксу, а након завршетка дуалног циклуса сви они имају прилику да се запосле. По речима представника компаније, у Аудију у Инголштаду је тренутно запослено око 45 хиљада људи.

О степену технолошког развитка ове области инђијска делегација се уверила приликом посете јавном предузећу за водоснабдевање. О квалитету и сигурности снабдевања око 250.000 грађана водом, бригу води само 6 запослених лица. Цео систем је дигитализован и повезан на мобилни телефон, како би радници могли одмах да реагују у случају избијања хаварије.  

Након завршених састанака, председник Гак се уписао у „златну“ књигу Карлсхулда и округа Нојбург-Шробенхаузен у којој се налазе почасни гости који посећују општину и округ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija