Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

04.05.2017

Општина Инђија лидер у економском развоју

Општини Инђија је на седници скупштине Националне алијансе за локални економски развој(НАЛЕД) уручено признање за деценију подршке економском развоју Србије кроз чланство у НАЛЕД-у. Признање је у име Општине примио председник Владимир Гак.

 
Општина Инђија је члан НАЛЕД-а од 2007. године, а после неколико година неактивности, поново је приступила програму регионалне цертификације општина и градова са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи(BFC SEE). Процесом цертификације актуелна општинска администрација жели да стекне углед у европским и светским оквирима као ажурна и за инвеститоре повољна пословна локација. Досадашње активности и успостављени контакти са страним и домаћим инвеститорима показују да се општина Инђија налази на правом путу ка достизању тог циља.
 
Поред доделе признања, на скупштини НАЛЕД-а је изабран нови Управни и Надзорни одбор на период од 4 године. У церемонијалном делу скупштине високим званицама обратили су се потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић, шеф канцеларије Светске банке Тони Верејн, стални представник ММФ-а Себастијан Соса, директор ЕБРД-а у Србији Данијел Берг.
 
Осим Инђије, признања за деценију подршке економском развоју Србије кроз чланство у НАЛЕД-у додељена су Чачку, Крагујевцу, Лозници, Пироту, Вршцу и Бору, компанијама CRH, Deloitte, ITM, Microsoft, Nimax и Телеком Србија, као и организацији Смарт колектив.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija