Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.04.2017

Неодговорност у раду појединих Савета месних заједница

Непостојање комуникације на релацији Општина-представници Савета месних заједница обележио је претходни период однос између одређених представника Савета месних заједница и новоизабраног руководства општине. Избегавање сусрета од стране појединих представника месних заједница показује неодговорност према мештанима који су их изабрали да раде у интересу сеоских средина. Егзактан пример неразумевања и бахатости представља представник месне заједнице Љуково чији извештај о раду није усвојен на седници Општинског већа.

 
Наиме, Савет месне заједнице Љуково није имало право да врше реконструкцију зграде чији је корисник Општинска управа, друго, несавесним финансијским активностима буџет Општине је био у блокади неколико дана јер су одређене рачуне убацили у РИНО а нису никог обавестили, треће, извршили су набавку грађевинског материјала одокативном методом за реконструкцију јавних објеката а да при том нису ангажовали стручно лице које ће извршити прорачун и спецификацију материјала. Парадокс је да радови, не да нису кренули, него грађевински материјал није ни узет из грађаре иако је плаћен. Због наведених разлога, извештај Савета месне заједнице Љуково није усвојен.

 

Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је затечен неодговорношћу појединих људи који представљају своја села и додао да се ближе избори за месне заједнице и да ће мештани имати прилике да изаберу представнике који ће се заиста борити за своје село на одговоран начин. „Ваљда је у претходном периоду постала навика да председник месне заједнице нема никакве одговорности и да он уопште не треба да се бави реалним стањем, да не треба ником да подноси извештај, али са друге изгледа да нико није ни тражио од њих извештај. Са овом праксом ће се дефинитивно прекинути када се изаберу нови Савети. Ми ћемо кандидовати наше најбоље људе и убеђен сам да ће грађани изабрати наше кандидате који ће се искрено и одговорно борити за своја села“, истакао је Гак.

Да подсетимо, избори за месне заједнице заказани су за 14. мај.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija