Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

15.03.2017

Пописано 1,4 милиона бесправно саграђених објеката

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић саопштила је данас, представљајући резултате пописа бесправно изграђених објеката, да у Србији има више од 2,2 милиона нелегалних објеката, од чега је до сада пописано готово 1,4 милиона.

Михајловић је на конференцији за новинаре у Влади Србије прецизирала да је до сада укупно пописано 1.353.463 бесправних објеката, а само у јануару ове године 509.932 објекта.

Имамо 2,2 милиона нелегалних објеката, што је готово за милион више него што смо имали процену прошле године, а први пут после 40 година имаћемо коначну базу о томе где је шта изграђено, рекла је она.

Према њеним речима, попис је завршило 100 локалних самоуправа, а остало је да још око 50 градова и општина то приведу крају у наредних седам дана.

Када буде све озакоњено, како је додала, од пореза на имовину годишње ће се остваривати приход од 100 милиона евра.

Михајловић је истакла да је до сада донето приближно 45.000 решења о озакоњењу, а од такси за то добијено је 1,2 милијарде динара, од чега је 70 одсто ишло локалним самоуправама, а остало држави.

Приход од такси ће износити још најмање 15 милијарди динара или више од 100 милиона евра. То је новац за нове деонице аутопута, школе, канализације, обданишта и слично, поручила је она.

Према њеним речима, након контроле тимова Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре број пописаних објеката повећан је за приближно 165 одсто.

Представљању резултата пописа нелегалних објеката присуствовали су градоначелници и председници општина из локалних самоуправа које су најефикасније спровеле попис, као и правници и архитекте, ангажовани ради бржег спровођења Закона о озакоњењу објеката, који су били најуспешнији у пописивању бесправне градње.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija