Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

29.07.2016

Општина Инђија добар пример сарадње у области руралног развоја

Консултантска кућа СЕЕДЕВ и представници Министарства пољопривреде, Министарства регионалног развоја и инфраструктуре и Министарства заштите животне средине Републике Грузије посетили су општину Инђија.

Студијска посета организована је и финансирана у оквиру ЕУ пројекта техничке помоћи који спроводи Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду УН ФАО у Грузији. Циљ овог студијског путовања је да се допринесе развоју институционалних капацитета у области пољопривреде и руралног развоја на основу искуства Србије у примени програма руралног развоја. Гости из Грузије ће током свог боравка у Србији имати разговоре у Министарству пољопривреде Србије, обићи успешне пољопривреднике, удружења и задруге, као и локалне акционе групе и развојне агенције у Србији, између осталог и општину Инђија.

Делегацији су представљене успешне активности Агенције за рурални развој општине Инђија а гости су имали прилике да, између осталог, чују како ради и како је организована Агенција која даје подршку пољопривредницима у нашој општини. Србија је идентификована као адекватно подручје у којем се може учити из искустава у вези са задругама и удруживањем, будући да је земља у транзицији из социјалистичке економије и у процесу придруживања Европској унији. Као таква, прошла је кроз широки спектар транзиционих промена у друштвеном и економском животу, укључујући и промене облика колективног деловања.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija