Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

03.07.2016

Правилник – гајење и промет аутохтоних раса

Министарство пољопривреде и заштите животне средине донело је Правилник о условима у погледу гајења и промета аутохтоних раса домаћих животиња, као и садржини и начину вођења регистра одгајивача аутохтоних раса домаћих животиња.

Гајење домаћих животиња, у смислу овог правилника, јесте скуп генетских и зоотехничких поступака ради испољавања производног потенцијала животиња. Аутохтоне расе домаћих животиња гаје се у чистој раси.

Сваки промет аутохтоних раса домаћих животиња мора да буде пријављен надлежној организацији, у складу са законом којим се уређује сточарство. Промет аутохтоних раса домаћих животиња врши се у складу са прописаним ветеринарско-санитарним условима.

Упис у Регистар врши се на основу захтева који власник домаћих животиња – физичко и правно лице, односно предузетник подноси министарству надлежном за послове пољопривреде, у складу са законом којим се уређује сточарство.

Правилник и захтев можете погледати овде.

За све информације и потребну документацију обратите се Агенцији за рурални развој општине Инђија, Војводе Степе 48 или на телефон 022/556-060.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija