Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.04.2016 | С.Тодоровић

Свечано отворен Дом културе у Марадику

Уз присуство званичника, званица и многобројних становника Марадика званично је почео са радом потпуно реконструисани Дом културе у овом насељеном месту. У реконструкцију зграде је уложено готово девет милиона динара, те су марадичани добили један изузетан вишенаменски простор.

Председник општине Инђија Петар Филиповић истакао је да му је велико задовољство што након отварања Дома културе у Бешки има част да отвори и Дом Културе у Марадику.

- Пре два дана смо отворили реконструисани Дом културе у Бешки, данас смо истим поводом у Марадику, а све је то у складу са нашом политиком да створимо исти квалитет живота на селу као што га имају они који живе у граду. Више деценија уназад Дом културе у Марадику је био руиниран, сада је потпуно реконструисан и изгледа заиста сјајно. Ми га у таквом стању предајемо становницима Марадика и надам се да ће га на најбољи начин користити, да ће у њему увек бити пуно деце и да ће бити једно лепо место за окупљање Марадичана – истакао је председник општине, Петар Филиповић.

Председник је најавио да је у плану комплетно уређење околине Дома културе где је већ постављено дечије игралиште, као и изградња летње позорнице.

Јован Ратковић, председник Савета месне заједнице Марадик, рекао је да је обнова Дома културе изузетно значајна ствар за све мештане Марадика, као и да ће средствима из самодоприноса месна заједница опремити ентеријер.

Kомплетна реконструкција Дома културе почела је 6. новембра, а почетком нове грађевинске сезоне радови су настављени предвиђеном динамиком. Пројектом је обухваћена комплетна замена кровне конструкције и црепа, демонтажа и замена комплетне фасаде с постављањем изолације, замена столарије на објекту, постављање олука, постављање пода у великој сали и монтажа демонтиране бине с додатком нових елемената, инсталација расвете, изградња и уређење санитарних чворова који до сада нису постојали, адаптација свлачионице и кухиње, као и многи други радови на адаптацији саме зграде. 

-Ово је заиста вредна ствар за Марадик и Марадичане јер сада имају простор где ће моћи квалитетно да проводе своје време. Културно-уметничка друштва која нису имала простор за рад су престала са својим активностима, а сада имају диван простор за вежбање и наступе и ја се надам да ће се та традиција вратити у наше село- истакао је Јовица Ратковић, председник Месне заједнице Марадик. 

Он се захвалио свима који су допринели реализацији овог пројекта истакавши да је сада на Марадичанима да чувају свој Дом културе, одржавају га и организују програм – јер је најважније да овај објекат оправда своју сврху и заиста буде центар марадичке културе.

Свечаном отварању присуствовао је и Михаљ Њилаш, Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице који је обраћајући се присутнима изразио задовољство што је село, у ком је он чест гост, добило овакав један објекат.

Част да први наступају у новој сали имали су представници КУД „Петефи Шандор“, КУД „Чигра“ из Љукова и деца из марадичке школе која су извела представу „Љубав и/или знање“.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija